Κριτική

Κώστας Τάσης

Εύη Ντούσια - Φιλόλογος Στέλεχος ΕΡΤ

Ο Κώστας Τάσης διακρίνεται όχι μόνο για την ευρεία μόρφωσή του, αλλά και για σκέψη πολιτική, κόντρα στη μονόπλευρη ερμηνεία φαινομένων και γεγονότων, με αδιάκοπη προσπάθεια να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις  στον καλλιτεχνικό και γενικά στον πνευματικό χώρο.
Διέπεται από   ευαισθησία  απέναντι στα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, παίρνει θέση πάνω σε θέματα πολιτισμού, ηθικής και πολιτικής, πάντοτε με γνώμονα το όφελος των πολιτών, κι όχι κάποια ιδιοτελή επιδίωξη. Κινείται πάντα πρόθυμα και ανιδιοτελώς στην εξυπηρέτηση του συλλογικά επωφελούς.
Προϊόν της ανήσυχης διανόησής του είναι η συλλογή ποιημάτων που παρουσίασε πρόσφατα. Έτσι,  ένας επιστήμονας μπορεί να είναι και καλλιτέχνης.
Μέσα από σκέψη αντικειμενική και ανεπηρέαστη απ’ τα διάφορα κοινωνικοοικονομικά συμφέροντα που κινούν τους περισσότερους ανθρώπους, ο Κώστας Τάσης, εν μέσω κρίσης, περνά πέρα από αυτήν και ξεδιπλώνει τη δύναμη των λέξεων και των λογισμών του. Ανοίγει την ψυχή του και την εκθέτει, όπως όλοι οι  ποιητές, μέσα από συνθήκες αφόρητης υπαρξιακής στέρησης που επιβάλλει η πραγματικότητα.
Εχθροί, αραχνούφαντο δώμα, ψυχή, σκιρτήματα, κάλπικα χαρτιά είναι κάποιες από τις λέξεις- κλειδιά των στίχων του. Όλες τοποθετημένες σωστά, σχεδόν πονάνε τα μάτια του αναγνώστη καθώς περνούν με δύναμη και ιδιαίτερη η κάθε μία σημασία.


«Αν ο έρωτας σε ρίξει σ ενα βαθύ κώμα
η αγάπη θα σε οδηγήσει σ ένα σκληρό αγώνα
Τα ίχνη της αλήθειας μου ακολουθώ».

Ο Κώστας περνά στο χώρο της ποίησης  δυναμικά, αφού ποιητής είναι εκείνος που γράφει για να κατανοήσει πρωτίστως τον εαυτό του, τον ρόλο του στη ζωή, την ίδια τη ζωή, τα πράγματα, τον περιβάλλοντα κόσμο και χώρο. Και να τα ερμηνεύσει μέσω της ποίησης.

Καλή σου επιτυχία φίλε μου !!!

Pin It

                                   

 
 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

6977691471

E-MAIL

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Ιθώμης 34, 16561 Γλυφάδα
  • Βουτσαράς Ζίτσας, Ιωαννίνων 44003