Πολιτική άποψη

Κώστας Τάσης

Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Κύρωση των συμβάσεων για εξόρυξη υδρογονανθράκων πανελλαδικά σημαίνει:

1. Ρύπανση της πανέμορφης Ελληνικής φύσης.
2. Καταστροφή του τουρισμού,που αποτελεί το μοναδικό μεγάλο κεφάλαιο της χώρας.
3. Απαξίωση όλων των εν Ελλάδι  παραγόμενων τροφίμων και κατακρήμνιση τους στις διεθνείς αγορές.
4. Παράδοση καμμένης γης στις επόμενες γενεές.
5. Ολιγόχρονη ανάπτυξη με μισθούς πείνας σε μικρό ποσοστό του εργατικού δυναμικού, χωρίς ουσιαστικά κανένα όφελος για την Εθνική οικονομία καθώς και αύξηση της ανεργίας.
6. Διάλυση της βιομηχανίας νερού.
7. Απαξίωση του απέραντου γαλάζιου σε ουρανό και θάλασσα.
8. Μόλυνση και ασθένειες στις πόλεις από την μεταφορά ρύπων, παραπροϊόντων  καύσης θείου  S και άνθρακα  C μέσω της  όξινης βροχής που μεταφέρει ρύπανση σε μεγάλες αποστάσεις.
9.Όπως διεθνώς παρατηρείται,θα υπάρξει αύξηση της σεισμογένειας λόγω καθημερινης εισπίεσης των αποβλήτων νερών βαθειά στο υπέδαφος.
10. Η αγροτική παραγωγή,η κτηνοτροφία,η μελισσοκομία,και όλος ο πρωτογενής τομέας θα κλονισθούν.

Θα γίνουμε απλά ο "βρώμικος" εταίρος της Ευρώπης και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουμε.Άλλωστε αυτό δεν είναι και το σχέδιο που απεργάζονται πολλές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτικού σκηνικού σήμερα?
Υπάρχει λύση και είναι η δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου αντίστασης σε όλο το εύρος της κοινωνίας και οικονομίας. Κοινοί άξονες συνεργασίας  θα είναι η προστασία της φύσης,          η Βιώσιμη Αειφόρος ανάπτυξη,  η έρευνα και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών.Πρέπει οι δυνάμεις της αντίστασης να ενωθούν πανω σ αυτό το μίνιμουμ πλαίσιο.Τα υπόλοιπα η νομισματική πολιτική,τα μνημόνια...και όλα όσα μας χωρίζουν θα τα βρούμε στη πορεία

Κώστας Τάσης

 

Pin It

                                   

 
 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

6977691471

E-MAIL

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Ιθώμης 34, 16561 Γλυφάδα
  • Βουτσαράς Ζίτσας, Ιωαννίνων 44003