Πολιτική άποψη

Κώστας Τάσης

500 δις ευρώ για στήριξη της οικονομίας της παίρνει η Γερμανία. 2 τρις δολάρια  στήριξη οι ΗΠΑ. Εμείς,ακόμη και αν προβούμε σε μονομερή ενέργεια, γιατί δεν αντλούμε το απόθεμα που άφησε ο Σύριζα όταν ήταν κυβέρνηση? Θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την οικονομία μας με 37 + 12=49 δις ευρώ. 
Ακόμη και αν αυτά εξυπηρετούν άλλους σκοπούς τώρα έχουμε πόλεμο και σημασία έχει να είμαστε νικητές. Και η νίκη είναι σε δύο άξονες. Κατά του κορωναιού αλλά και κατά του κραχ της Ελληνικής οικονομίας  που  το πέπλο του σκιάζει πλέον τον  Ελληνικό λαό.
Θα τα καταφέρουμε!!!
Μένουμε σπίτι γιατί είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες αλλά αμφιβάλλουμε κιολας. Δεν τρώμε αμάσητο ότι μας δίνουν. 
Καθώς η φτώχεια απλώνει το μαύρο πέπλο της πάνω από την Ελληνική κοινωνία ,ο εγκλεισμός  δημιουργεί,
συν τοις άλλοις,ενδοοικογενειακή βία και  προστριβές ανάμεσα στους γείτονες . Επιβάλλεται   να ληφθούν μέτρα ούτως ώστε να μην διαλυθούν οικογένειες και δεσμοί αγάπης πολλών χρόνων. Η κρίση είναι πολύ μεγάλη και δεν ευθύνονται γι'αυτήν οι λαοί της γης..
Καθώς οι φωνές από ψίθυροι γίνονται λόγος δεν ξεχνάμε να δούμε  σαν επακόλουθο του κορωναιού την διαγραφή του παγκόσμιου χρέους με μηχανισμό που θα οδηγεί σε έναν ηγέτη,ενιαίο νόμισμα,το τέλος των θρησκειών στο δυτικό κόσμο, καθώς και την εμφάνισή νέων προσώπων στο πολιτικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. 
Πολλές εκτιμήσεις μπορούν να γραφούν ακόμη αλλά από την στιγμή που δεν μπορούμε να αντιδράσουμε ας προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και ας κρατήσουμε την Πίστη μας όρθια.
Οι άνθρωποι ξεσπούν, ηθελημένα ή αθέλητα, στον διπλανό τους. Ανήμποροι να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια της μιζέριας τους απαντούν με κακό στον περίγυρο τους.
Μερικοί νομίζουν ότι έτσι βρίσκουν διέξοδο,άλλοι γιατί πιστεύουν ότι κάνοντας το καλό δημιουργείς  μόνο εχθρούς,άλλοι γιατί ζουν στην παραίσθηση ότι  έτσι είναι η πραγματική ζωή ...δόλια και με ψέματα.....διαχέουν έτσι  την μελαγχολία    και την ένταση   σ όλόκληρο το σώμα  της κοινωνίας.  
 Όμως ο Χριστός είναι μονόδρομος σε πείσμα των τηλεοπτικών σκουπιδιών και καθενός που δόλια προσπαθεί να τον περιορίσει και παραποιήσει  τον λόγο του. 
 Η Αλήθεια μοναδική οδος και ας είναι ο αγώνας άνισος.
ΕΊναι τα τζάκια περισσότερο  τοξικά από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων? των αεροπλάνων? των πλοίων ?την ακτινοβολία των κινητών?το φρέον των κλιματιστικών? τα απόβλητα των βιομηχανιών?...εμένα μου φαίνεται  πως διαγράφεται  στραγγαλισμός πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σχετίζονται με το τζάκι όπως ξύλα,πυρότουβλα, πυροτσιμέντα ...και η αναγκαστική στροφή στο πετρέλαιο με τα αντίστοιχα έσοδα του κράτους.
Πολύ φοβάμαι πως ο επόμενος στόχος θα είναι ο Φούρνος.
Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι τοξικά είναι μόνο τα πολιτικά τζάκια
Η βία κατά των γυναικών καταδικάζεται απερίφραστα. 
Η πατριαρχική οικογένεια, ο ναρκισσισμός η άγνοια και η απουσία προτύπων την γιγάντωσαν.
Στόχος μιας σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας δεν πρέπει να είναι άλλος από την δημιουργία νέων μοντέλων συνύπαρξης και συντροφικότητας βασισμένα στην αλληλεγγύη,την καλή επικοινωνία και τελικά  την αγάπη.

Προσωπικά μ αρέσουν τα σύνθετα ονόματα. Όπως παραδείγματος χάριν Βάρης-Κορωπίου.

Στις αρχές αυτης της λεωφόρου λοιπόν λογικά πρέπει να ζουν πολύ κακοί άνθρωποι,αφού όχι μόνο Μετανόησαν έφτιαξαν και ένα πανέμορφο εκκλησάκι καλώντας  και μας να Μετανοήσουμε αλλάζοντας αξίες, αρχές,πρότυπα και όποια συνιστώσα μπορεί να δημιουργήσει μια Ελλάδα σαν αυτή που ζήσαμε παλαιότερα.Αξιοκρατία,παραγωγική ευθύνη, ευαισθησία και τόσα που χαρακτηρίζουν το θετικό  DNA που έχουμε γνωρίσει σε πολλές προσωπικότητες που τώρα διαπρέπουν στο εξωτερικό. 

Τελικά μετά απο δεκα χρόνια μνημονίων το δόγμα του σοκ αποτελεί ισχυρή κυτταρική εγγραφή στους περισσότερους από εμάς.

Αν και κάτι καλύτερο οικονομικά έχουμε,κάποιοι από εμάς,άσχετα αν πουλήσαμε τα σπίτια μας η χρωστάμε τα μισά ακίνητα μας,η δεν έχουμε δουλειά,αλλά υπάρχουν κάποια μετρητά για να κινηθούμε....για όλους μας υπάρχει μια μόνη αλήθεια. 
Αισθανόμαστε φτωχοί,ταπεινομένοι,πένητες, ζηλόφθονοι, επιθετικοί στους συμπολίτες μας.
Το σύνθημα ζητείται Έλληνας ηγέτης, ο αναμενόμενος Βατάτζης της Ορθοδοξίας είναι πάντα επίκαιρο.
 
 
 
 
 
20 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή ημέρα που πρέπει να μας  αφορά όλους.
Τα Δικαιώματα των παιδιών του κόσμου μας πρέπει να αποτελούν λόγο  και αιτία της δικής μας ύπαρξης
Προσωπικά πιστεύω ότι τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά περιλαμβάνουν μέσα τους αξίες με ανθρωπισμό όσο και οικονομική οργάνωση που βοηθά κόσμο να ζει με αξιοπρέπεια. 
Πέρα όμως από τις αξίες υπάρχουν άλλες τόσες μαλακίες και στα δύο στρατόπεδα  που τα καθιστούν αντιπαθητικά και αρνητικά σε πολλές και μεγάλες κατηγορίες πολιτών 
Για να σας εξηγήσω τι σημαίνει ώσμωση θα πρέπει να γίνω κουραστικός. Γι'αυτό σας προτείνω να βάλετε την λέξη στην αναζήτηση του Google και να μάθετε. 
Η κοινωνική  ώσμωση μαζί με την αναθεώρηση αξιών είναι αυτά που χρειάζονται για να μπορέσει να έρθει στα ίσια της  η Ελληνική  κοινωνία  και να αποβάλλει όλα τα αρνητικά στοιχεία κοινώς λαμόγια και λαμογιές,  που μας καθορίζουν τις τύχες  εδώ και πολλά χρόνια. 
Μια πολύπλευρη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο,με συνύπαρξη ιδιωτικού κ Δημοσίου  τομέα σ όλα τα επίπεδα, η δημόσια ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος,  ο σεβασμός αλλά και η αγάπη και  ο έρωτας,η φιλανθρωπία και τόσα πολλά όμορφα που έχει η ζωή,είναι αρκετά να θεμελιώσουν μια δημοκρατική πολιτεία ευημερίας.
Πίνακας
Πίνακας " Ο Πολιτικός " Του Κώστα Τάση
Έμπνευση Αγαλματίδιο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο ΆΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
Πολύς λόγος γίνεται για τα Αριστεία και ποιος  είναι τελικά ο κατάλληλος για σημαιοφόρος. 
Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο να είναι σημαιοφόροι για τον απλό λόγο ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι λειψό και προβληματικό.
Για ποια αριστεία μιλάμε σένα σύστημα αποστήθισης και παπαγαλίας. 
Σ ένα σύστημα ποτισμένο από την αρχή μέχρι το τέλος στην παραπαιδεία και το φροντιστήριο. 
Για ποια αριστεία μιλάμε όταν απουσιάζει η τέχνη,ο πολιτισμός,ο πολύπλευρος αθλητισμός,...κα.
Ποιος πιστοποιεί ότι σ ένα πληρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα  θα είναι ίδιοι οι άριστοι?
Γι'αυτό ας φτιάξουμε παιδεία και μετά μιλάμε για αρίστους.
 
 
 

Σε όποια ιδεολογία και αν πιστεύεις η Εθνική Συνείδηση είναι απαραίτητη και κορυφαίο πιστεύω.Η Εθνική Συνείδηση δεν αποτελεί κληρονομιά ούτε της Δεξιάς ούτε της αριστεράς.  Είναι Εθνικό κεφάλαιο και ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Όταν ιδεολογία σου ειναι να πρυτανεύσει  το δίκαιο σε αυτόν τον κατά τ'άλλα άδικο κόσμο, δεν μπορεί παρά να μην προσεύχεσαι  να αντέξουν οι Κούρδοι σ'αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη εισβολή των Τούρκων στην Συρία.
Παράλληλα δεν μπορεί να μην αισθάνεσαι αγανακτισμένος για την υποκρισία και την αδικία ως προτεραιότητες του πολιτικού κόσμου της Δύσης αλλά και της Ρωσίας.
Επειδή αυτό που γίνεται στην γειτονιά μας δεν θα περάσει πολύς χρόνος για να μας αφορά και να πρέπει να το αντιμετωπίσουμε,θα πρότεινα να αυξήσουμε την ευαισθησία μας αλλά και την συμμετοχή μας στα κοινά,όσο και βρώμικα αν είναι,γιατί είμαι βέβαιος πως η πατρίδα θα μας χρειασθεί........

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό αποτελεί κορυφαίο Εθνικό Θέμα που δεν χωρεί απλουστεύσεις από οποιαδήποτε πλευρά και να το προσεγγίσεις.
Είναι σίγουρα ανθρωπιστικό ζήτημα,αλλά τα όρια του ανθρωπισμού από την αλλοίωση της ταυτότητας του Ελληνισμού είναι πολύ κοντά.
Σίγουρα πάντως εντάσσεται στην σφαίρα υποτίμησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους πολιτικούς και στο Γενικό πλαίσιο ότι αποτελούμε τον υποβαθμισμένο εταίρο της Ε.Ε. που μπορούμε να του φορτώσουμε τα μεγάλα προβλήματα  δηλ μεταναστευτικό και πετρέλαια όταν μάλιστα  το οικοδόμημα της οικονομίας μας αποτελούν ο Τουρισμός και τα Τρόφιμα.

Κύρωση των συμβάσεων για εξόρυξη υδρογονανθράκων πανελλαδικά σημαίνει:

1. Ρύπανση της πανέμορφης Ελληνικής φύσης.
2. Καταστροφή του τουρισμού,που αποτελεί το μοναδικό μεγάλο κεφάλαιο της χώρας.
3. Απαξίωση όλων των εν Ελλάδι  παραγόμενων τροφίμων και κατακρήμνιση τους στις διεθνείς αγορές.
4. Παράδοση καμμένης γης στις επόμενες γενεές.
5. Ολιγόχρονη ανάπτυξη με μισθούς πείνας σε μικρό ποσοστό του εργατικού δυναμικού, χωρίς ουσιαστικά κανένα όφελος για την Εθνική οικονομία καθώς και αύξηση της ανεργίας.
6. Διάλυση της βιομηχανίας νερού.
7. Απαξίωση του απέραντου γαλάζιου σε ουρανό και θάλασσα.
8. Μόλυνση και ασθένειες στις πόλεις από την μεταφορά ρύπων, παραπροϊόντων  καύσης θείου  S και άνθρακα  C μέσω της  όξινης βροχής που μεταφέρει ρύπανση σε μεγάλες αποστάσεις.
9.Όπως διεθνώς παρατηρείται,θα υπάρξει αύξηση της σεισμογένειας λόγω καθημερινης εισπίεσης των αποβλήτων νερών βαθειά στο υπέδαφος.
10. Η αγροτική παραγωγή,η κτηνοτροφία,η μελισσοκομία,και όλος ο πρωτογενής τομέας θα κλονισθούν.

Θα γίνουμε απλά ο "βρώμικος" εταίρος της Ευρώπης και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουμε.Άλλωστε αυτό δεν είναι και το σχέδιο που απεργάζονται πολλές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτικού σκηνικού σήμερα?
Υπάρχει λύση και είναι η δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου αντίστασης σε όλο το εύρος της κοινωνίας και οικονομίας. Κοινοί άξονες συνεργασίας  θα είναι η προστασία της φύσης,          η Βιώσιμη Αειφόρος ανάπτυξη,  η έρευνα και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών.Πρέπει οι δυνάμεις της αντίστασης να ενωθούν πανω σ αυτό το μίνιμουμ πλαίσιο.Τα υπόλοιπα η νομισματική πολιτική,τα μνημόνια...και όλα όσα μας χωρίζουν θα τα βρούμε στη πορεία

Κώστας Τάσης

 

Ας κατανοήσουμε πως βλέπουν ορισμένοι την ανάπτυξη.
Από την μια ρίχνουν στάχτη στα μάτια  του κόσμου με την μικρή ελάφρυνση φόρων,τις 120 δόσεις και την πολύ καλή δουλειά σε θέματα ασφάλειας και από την άλλη αναγγέλλουν δημιουργία Καζίνο στα Νότια και επικυρώνουν τις εξορύξεις πετρελαίου από άκρου σε άκρου της χώρας.
Δηλ σε λίγα χρόνια οι στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας Τουρισμός και επιχειρήσεις ποτών και τροφίμων θα συρρικνωθούν η δεν θα υπάρχουν. Και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το αντιληφθείς.  Αρκεί λίγη αίσθηση του πως κινείται η αγορά και καταλαβαίνεις  με ποια κριτήρια κάποιος κάνει διακοπές, πίνει νερό, τρώει φρούτα.....
Επιπλέον πολλά δισεκατομμύρια ευρώ θα φύγουν στο εξωτερικό από την λειτουργία του καζίνο.
Το κακό στην περίπτωση μας είναι ότι τα σχέδια αυτά ψηφίστηκαν από όλα τα πολιτικά κόμματα  και έχουν σύσσωμη την έγκριση του πολιτικού κόσμου.

Μπρος στην ζημιά που πρόκειται να γίνει τα αντισταθμιστικά οφέλη...ψίχουλα.

 

                                   

 
 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

6977691471

E-MAIL

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Ιθώμης 34, 16561 Γλυφάδα
  • Βουτσαράς Ζίτσας, Ιωαννίνων 44003