Ανάπτυξη

Κώστας Τάσης

Τοποθετούνται και οι ανεμογεννήτριες στο επιβλητικό βουνό μας τον Κασιδιάρη.
Ερημωμενα τα χωριουδάκια τριγύρω. Ποιός να αντιδράσει για τις τεχνολογίες περασμένης γενεάς που εγκαθιστούν για να ξεφορτωθούν τα στοκ?
Για compact γεννήτριες που δεν αλλοιώνουν την αισθητική του περιβάλλοντος μιλούν οι νέες κατασκευές. Όμως  όγκοι με 74  μέτρα πτερύγια τοποθετήθηκαν.
Αλλά ποιος να αντιδράσει?
Έμειναν φαντάσματα τριγύρω.
Ας στρέψουμε τα μάτια μας στις ρίζες. Θα τις χρειαστούμε και θα είμαστε μετέωροι..

Είναι πλέον  φανερό  ότι το μεγάλο ζητούμενο της διάσωσης της πατρίδας μας από την δίνη της κοινωνικοοικονομικής  κρίσης που έχουμε περιέλθει την τελευταία δεκαετία,είναι η Ανάπτυξη.
Ανάπτυξη έχουμε όταν πραγματοποιούνται επενδύσεις σε υλικούς κ ανθρώπινους πόρους.
Όταν αξιολογούμε μια επένδυση το πρώτο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη είναι αν αυτή οδηγεί σε πολύπλευρη ανθρώπινη ευημερία,δηλ οικονομική, πολιτιστική, κτλ.
Όταν όμως παράγοντες όπως η  τωρινή μας οικονομική  δυναμική,η κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και η Δημόσια Υγεία επηρεάζονται σε τέτοιο  βαθμό που τελικά να αναιρούνται τα ωφελήματα που προδιαγράφηκαν να εξυπηρετεί το αναπτυξιακό μας σχέδιο. Τότε η επένδυση πρέπει να ακυρωθεί.
Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και οφείλουμε το Εθνικό Συμφέρον να είναι πάνω από οποιαδήποτε ιδιωτική σκέψη και επιδίωξη. .

 

                                   

 
 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

6977691471

E-MAIL

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Ιθώμης 34, 16561 Γλυφάδα
  • Βουτσαράς Ζίτσας, Ιωαννίνων 44003